120 de oameni vor părăsi Coltermul

6Comentarii
120 de oameni vor părăsi Coltermul
Societatea Colterm va disponibiliza 120 de angajaţi în perioada următoare şi va reorganiza şi externaliza o serie de activităţi. Programul de restructurare a companiei locale de termoficare pentru anul 2010 va fi supus spre aprobare în Consiliul Local Timişoara.

„Am decis să restructurăm câteva activităţi şi să externalizăm una dintre ele, transportul cărbunelui pe calea ferată, o activitate care durează cam două luni pe an, pentru care aveam 13 angajaţi. Vom căuta un operator pentru a ne aduce cărbunele. Pe partea de distribuţie s-au disponibilizat 24 de operatori puncte termice şi 4 operatori centrale termice. Vor fi disponibilizaţi lăcătuşi, maiştri, mecanici, electricieni, cititori contoare, personal TESA – ingineri, economişti, contabili, în jur de opt persoane”, a explicat directorul general al SC Colterm SA Timişoara, Aurel Matei. El a precizat că aceste restructrări se vor face după ce s-a căzut de comun acord cu sindicatele şi s-au stabilit nişte criterii de disponibilizare, urmând ca cei vizaţi, în total 120 de persoane, să plece la sfârşitul lunii martie. „Oamenii vor primi salarii compensatorii, iar o parte au opţiunea să nu meargă în şomaj, ci în pensie. În mod normal, programul de restructurare nu trebuie să fie aprobat în Consiliul Local, dar am solicitat acest lucru pentru că acest personal mai poate beneficia de prevederile Ordonanţei de Guvern 116 din 2006, în funcţie de vechime angajaţii ar putea primi câteva salarii medii pe unitate”, a mai spus directorul societăţii. Acesta consideră că personalul este supradimensionat în momentul de faţă, Coltermul avea la finele anului trecut 1.216 angajaţi, şi este necesară reducerea costurilor, mai ales că societatea are datorii de zeci de milioane către furnizori. Măsurile propuse au drept scop eficientizarea activităţii companiei care asigură energia termică pentru Timişoara.

Tot în cursul acestui an, în vară, ar putea să fie desfiinţate şi alte posturi în cadrul Colterm. „Programul de restructurare nu se termină aici, vom mai reorganiza o serie de activităţi, vom desfiinţa o serie de activităţi care se întrepătrund”, a mai afirmat Matei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor