1.000 de fermieri care au declarat suprafeţe inexistente, penalizaţi de APIA Timiş

1.000 de fermieri care au declarat suprafeţe inexistente, penalizaţi de APIA Timiş
Pe 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Timiş a început plata subvenţiilor pentru terenurile deţinute de fermieri. Înainte de a da drumul banilor, APIA a verificat 5.000 de fermieri care erau bănuiţi că au solicitat subvenţii pentru terenuri pe care nu le deţin, 1.000 dintre aceştia fiind penalizaţi pentru că au declarat terenuri mai mari decât în realitate.

Directorul APIA Timiş, Marius Faur, a declarat că, în unele cazuri, fermierii au solicitat ajutor pentru aceleaşi suprafeţe de două sau chiar de trei ori.

Ne-am reîntâlnit cu aproape 5.000 de fermieri din judeţul Timiş pentru a verifica declaraţiile privind suprafeţele agricole. Iar pentru 1.000 dintre aceştia am completat formulare de corecţie pentru că s-au declarat aceleaşi suprafeţe de două sau chiar de trei ori”, a declarat Faur. Acesta a precizat că penalizarea pentru aceşti fermieri înseamnă că, pentru fiecare hectar de teren inexistent pentru care au solicitat subvenţie, fermierii nu primesc bani pentru încă două hectare.

Corecţie înseamnă că pentru fiecare hectar care a fost identificat ca eronat declarat, cu intenţie sau fără intenţie, se percepe penalizare pentru încă două hectare. Dacă un fermier a declarat zece hectare de teren, în urma identificării unui hectar declarat eronat, va primi subvenţie doar pentru şapte hectare”, a mai spus Faur.

Directorul APIA Timiş a spus că cel mai grav caz este al unui fermier care a prezentat documente pentru a obţine subvenţie 400 de hectare, care, în realitate, nu există.

Avem o situaţie în care un fermier şi-a trecut cu 400 de hectare în plus. E adevărat, nu pentru toate a solicitat ajutor de la APIA, dar le-a trecut pe un document care, se pare, este fals”, a precizat Faur, adăugând că, în acest caz, a fost sesizată Direcţia de Control Intern şi Antifraudă din cadrul APIA care va începe o investigaţie.

Directorul APIA Timiş a mai spus că, în această săptămână au primit subvenţii pentru suprafeţele deţinute 5.700 de fermieri din judeţul Timiş, dintr-un total de 22.900 care au solicitat acest lucru, restul urmând să primească banii în cel mult o lună.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor