10 lucruri făcute de Parlamentul European pentru cetateni

Parlamentul european
Parlamentul european
BRUXELLES – Parlamentul European, unde Romania se pregateste sa trimita 35 de reprezentanti, are ultimul cuvant in 75% din legislatia europeana.

Pentru a demonstra puterea din ce în ce mai mare a forului legislativ european, site-ul EurActiv a prezentat 10 lucruri importante care influenţează viaţa de zi cu zi a europenilor şi pe care le-a facut Parlamentul în legislatura actuală. Măcar o parte din acestea ar trebui să influenţeze şi viaţa românilor.

Lista faptelor bune

Protecţia consumatorului: În mai 2005, deputaţii europeni au aprobat reguli mai stricte în ceea ce priveşte alimentele care pretind să ofere beneficii nutritive şi pentru sănătate. Ei vor definiţii clare ale prezentărilor de genul “fără grăsimi”, “reduce colesterolul” etc. de pe etichete.

Lista neagră a companiilor aeriene: În noiembrie 2005, Parlamentul european a dat undă verde introducerii unei liste negre a companiilor aeriene nesigure. În martie 2006, 93 de companii – care nu îndeplineau standardele de siguranţă ale UE – au fost împiedicate să zboare în Uniune.

Apa pentru scăldat mai curată: Din 2013 cel târziu, consumatorii vor putea verifica pe internet, datorită unei legi aprobate de Parlamentul European în ianuarie 2006, calitatea apei de scăldat.

Rol semnificativ în Revoluţia portocalie: Parlamentul European a fost unul din cei mai influenţi observatori internaţionali ce au denunţat iregularităţile care au avut loc în alegerile din noiembrie 2004 în Ucraina, grăbind schimbările politice în această ţară.

Medicamente pentru copii: Un regulament european în iunie 2006 sprijină din acest an furnizarea către copii de medicamente dezvoltate în conformitate cu metabolismul acestora, în detrimentul dozelor mai mici din medicamentele create pentru adulţi.

Lupta împotriva terorismului: Bombardamentele tragice de la Madrid din martie 2004 şi atacurile teroriste de la Londra din iulie 2005 au determinat Parlamentul European să elaboreze rapid legi care să ajute la cooperarea şi coordonarea poliţienească şi juridică necesară prevenirii unor astfel de evenimente.

Libera circulaţie a serviciilor în UE: Prin adoptarea Directivei Serviciilor la sfârşitul lui 2006 Parlamentul European a determinat facilitarea furnizării de servicii peste graniţe, prin îndepărtarea obstacolelor în calea liberei circulaţii a acestora pe piaţa internă.

Noua legislaţie asupra produselor chimice: a fost găsit compromisul necesar adoptării noului regulament asupra substanţelor chimice, care obligă producătorii să înregistreze toate substanţele chimice produse sau importate în cantităţi mai mari de o tonă pe an.

Un viitor “mai verde” pentru politica energetică UE: Schimbarea climatică este prioritară pe ordinea de zi a Parlamentului European, care cere obiective obligatorii pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi intensificarea folosirii surselor de energie regenerabilă.

Aderarea Bulgariei şi României la UE: Pe 13 aprilie 2005, Parlamentul european a votat decisiv în favoarea aderării celor două ţări – România şi Bulgaria – la Uniunea Europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor