Proprietarii magazinelor de vise au cosmaruri cu inspectorii de la Primaria Timisoara

9Comentarii
Proprietarii magazinelor de vise au cosmaruri cu inspectorii de la Primaria Timisoara
Proprietarii magazinelor de vise din Timisoara au rugat Consiliului Local sa nu mai fie abuzaţi de organele de control. Patru firme care au fost sancţionate de poliţiştii locali din Timişoara şi inspectorii de la Primăria Timişoara pentru comercializarea de produse etnobotanice au cerut Consiliului Local să revoce hotărârea prin care se interzice amplasarea magazinelor care comercializează produse halucinogene, euforice şi psihotrope la mai puţin de 2 kilometri de instituţii de învăţământ, cămine şi cantine.

Printr-o plângere care a fost analizată marţi de consilierii municipali, cele patru firme susţin că, din luna decembrie 2010, de când a fost votată această hotărâre, sunt supuse la tot felul de abuzuri din partea organelor de control, deşi ele comercializează produse ce nu sunt interzise prin lege, cum ar fi „Diesel”, „Boom” şi „M6” şi care sunt „destinate în folosirea exclusivă a suplimentelor aromate, florale şi fertilizatori” şi sunt considerate „abuziv substanţe halucinogene”.

„Articolul 1 din hotărâre este profund ilegal în condiţiile în care Legea nr. 339/2005 stabileşte cu exactitate care sunt produsele interzise care aduc atingere sau pun viaţa şi sănătatea populaţiei în pericol, lăsând loc la abuzuri din partea organelor de control, în condiţiile în care unele produse pe care le putem comercializa în mod legal (Diesel, Boom, M6 – destinate în folosirea exclusivă a suplimentelor aromate, florale şi fertilizatori) pot fi considerate în mod abuziv substanţe halucinogene”, se arată în adresa formulată de cele patru firme, adresată Consiliului Local Timişoara.

Prin această adresă, cele patru firme susţin că nu comercializează produse etnobotanice, ci activitatea lor este axată pe „comerţul cu flori, plante, seminţe, animale de companie şi a hranei pentru acestea, comerţ cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfurmerie” şi că nu au fost sanţionate contravenţional niciodată în cei cinci ani de activitate, însă, odată cu emiterea acestei Hotărâri de Consiliu sunt supuşi „la tot felul de controale abuzive”.

În aceeaşi adresă, firmele semnatare dau ca exemplu Primăria Braşov, care a revocat o hotărâre similară, deoarece nu era conformă cu prevederile legale.

Adresa a fost analizată de consilierii municipali care au decis să păstreze hotărârea dată în luna decembrie a anului trecut.

Primăria Timişoara a dispus, în luna decembrie, după emiterea hotărârii privitoarea la comercializarea produselor halucinogene pe raza municipiului, controale la şase magazine din Timişoara.

O astfel de plângere adresată Consiliului Local Timişoara este, de obicei, un prim pas inaintea atacării unei hotărâri în instanţă.

B.A.M.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor